7 hodnotení

BALLIANEI Brut Nature Sui Lieviti Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l

Esencia vinohradníckej vášne
Na sklade (>6 ks)
Kód: 880002
Značka: BALLIANEI
€17,95 €14,96 bez DPH
Kategória: BRUT NATURE
Krajna pôvodu: Taliansko
Odroda hrozna: 95% Glera, 5% Bianchetta a Perera
Objem: 0,75l
Zvyškový cukor: 8 g/l
Alkohol: 11,00%
Uzáver: korok
Kyseliny: 5,0 g/l
Teplota servírovania: 8-10 °C
Tlak vo fľaši: 5,5 bar
Ročná produkcia: 2,000 fliaš
Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore.
Metóda: Charmat – Martinotti
Farba: Bledo slamovo žltá
Aromatika: Náznaky citrusov, akácie, broskyne a jablka
Chuť: Elegantná, vyvážená s dlhšou dochuťou
BALLIANEI Brut Nature Sui Lieviti Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l
Novinka Tip Limitovaná edícia

Pozývame vás, aby ste ochutnali tento nápoj a pocítili v ňom skutočného ducha našich vinohradníkov, ktorý žije v každom dúšku. Nechajte sa očariť jedinečným charakterom a pôvabom tohto šumivého vína, ktoré bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom!

Zrenie vína vo fľaši má v oblasti Valdobbiadene DOCG staroveký pôvod. V skutočnosti, ešte pred vznikom tlakových nádrží sa zistilo,  že na jar fľaškované tiché víno s miernym zvyškovým cukrom, sa postupne stalo živším produktom s veľmi jemnými bublinami.

Vinica uvedená na etikete sa nachádza v oblasti „Val Grande“ v Col San Martino a od roku 1948 je starostlivo strážená našou rodinou. Vysoká nadmorská výška a vystavenie slnku v kombinácii s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti riadenia tejto nepriepustnej svahovej vinice nám umožňujú získať veľmi zrelé hrozno, vďaka ktorému sa vieme dopracovať k obzvlášť štruktúrovaným vínam s veľkou minerálnosťou.  Výsledkom je úprimné víno s reziduálnym cukrom a voľným oxidom siričitým blízko nuly.

Kvasinky usadené na dne umožňujú neustály vývoj vína v čase a tiež zabezpečujú jeho prirodzenú ochranu.

Ako servírovať Sui Lieviti:  
Pre pravú tradičnú chuť otočte uzavretú fľašu hore nohami, aby sa kvasnicový sediment premiešal s obsahom fľaše. Pre jemnejšiu chuť víno zlejte a kvasnicový sediment nechajte na dne fľaše.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Viac o vinárstve BALLIANEI